Υπάρχει
μεγάλη βιβλιογραφία για το αγνό
ακατέργαστο μέλι και άπειρες αναφορές
στο διαδίκτυο γιαύτο θαυμάσιο αυτό
προϊόν της φύσης.
Για
το μέλι δεν έχει γραφτεί τίποτα εναντίον.
Αντίθετα για τη ζάχαρη υπάρχουν συχνές
αναφορές για πληθώρα παρενεργειών στον
άνθρωπο, και συχνά γίνονται συστάσεις
για αποφύγει χρήσης της. Στη κατανάλωση
της ζάχαρης αποδίδεται το υψηλό επίπεδο
χοληστερίνης, του ζαχάρου στο αίμα, οι
πονοκέφαλοι, η κούραση, η ερεθιστικότητα,
η δυσκοιλιότητα και άλλα πολλά.
Η
ζάχαρη είναι ένα βιομηχανοποιημένο
προϊόν, αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας.
Το γνήσιο μέλι αντιθέτος είναι ένα
φυσικό προϊόν κατευθείαν από τη φύση
και δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία.
Συνηστάται μάλιστα η καθημερινή χρήση
του μελιού εκτός από παιδιά έως δύο
ετών.
Η
ζάχαρη αποτελείται αποκλειστικά από
ζαχαρόζη. Το αγνό ακατέργαστο μέλι
περιέχει τουλάχιστον 180 διαφορετικές
ουσίες, οι οποίες συνδέονται οργανικά
με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα
δεν μπόρεσε να τα φτιάξει τεχνητά, και
να προσφέρει τόσα οφέλη για την υγεία
μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου